سند همکاری اطلاعاتی ک.گ.ب و رژیم ایران و سپاه پاسداران
«شاهد معامله 7800 میلیارد تومانی از دنیا رفت»
یکشنبه ۲۲ آذر ۱۳۸۸
فرشته قاضي
دادستان تهران اعلام کرد که براساس اظهار نظررسمی پزشکی قانونی، علت مرگ مجید سلیمانی پور و همسرش شهین برون، نشت گاز بوده است. مجید سلیمانی پور، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت "توسعه اعتماد مبین" متعلق به سپاه پاسداران بود که بعد از انتخابات در بزرگ ترین معامله تاریخ بورس ایران به ارزش 7800 میلیارد تومان، پنجاه به علاوه یک درصد سهام شرکت مخابرات ایران را خریداری کرد.
این خرید، تبدیل به یکی از بحث انگیزترین معاملات اقتصادی بعد از انقلاب شد و حتی برخی از مقام های مسوول، آن را به خاطر عدم رعایت ضوابط قانونی مزایده و وجود نداشتن رقابت واقعی بر سر تصاحب شرکت مخابرات، غیرقانونی دانستند. تنها رقیب شرکت توسعه اعتماد مبین در تملک شرکت مخابرات، شرکت سرمایهگذاری "مهر اقتصاد ایرانیان" بود که آن هم وابسته به سپاه پاسداران بود.
منبع خبر: زرو
«دستاندازی سپاه به اقتصاد، سابقه ۲۰ ساله دارد»
27.09.2009
مصاحبه با فریدون خاوند، تحلیلگر اقتصادی
بعد از اعلام تاسیس بانک از سوی سپاه، خبر از خرید ۵۱ درصد سهام شرکت مخابرات توسط این نهاد رسید. یک کارشناس، پیشروی اقتصادی سپاه در شرایط رکود تورمی و ورشکستگی نیمی از واحدهای تولیدی را چشماندازی تهدید کننده میداند.
حضور آشکار یک نهاد نظامی در فعالیتهای کلان اقتصادی چه پیامهایی در خود دارد؟
نخست باید گفت که بحث خصوصی سازی از ۲۰ سال پیش در ایران مطرح است، واقعی نبوده و واحدهای دولتی از دولت به نهادهای شبه دولتی مانند صندوقهای بازنشستگی یا بیمه اجتماعی و غیره منتقل شدهاند، یعنی سهام، جیب به جیب شده است. اما آنچه در حال حاضر نگران کننده است، این است که در این شکل به اصطلاح خصوصی سازی، واحدهای نظامی و بسیجی هستند که برنده میشوند و روی واحدهای استراتژیک اقتصادی دست میگذراند.
نظامیان با دراختیارگرفتن بخشهای حساسی چون گاز، نفت، مخابرات و بانک، امکانات مالی خود را گسترش میدهند و تحکیم میکنند. به تدریج بخش بزرگی از طبقه سیاسی ایران و روحانیت که صاحب نفوذ هستند، زیر نفوذ روز افزون نظامیان قرار خواهند گرفت. شبیه این وضع را ما در میانمار یا کشورهای آمریکای لاتین همچون ونزوئلا دیدهایم.
فریدون خاوند
ادامه این وضع، چه اثری در شکل بندی سیاسی ایران خواهد گذاشت؟
بگذارید مثالی بزنم: رفتن نظامیان به فرودگاه امام خمینی و جلوگیری از افتتاح این فرودگاه و گرفتن بخشی از ساختمان آن از یک شرکت تدارکاتی ترک، نمونهای از دخالت در مسائل اجتماعی از موضع قدرت بود.
گسترش نفوذ در عرصههای نفت، گاز، مخابرات، سدسازی یا تجارت با کشورهای همسایه در آسیای مرکزی، نسبت مستقیمی با تبدیل سپاه به عامل قدرت دارد. نظامیان در حال بالا رفتن هستند، در حالیکه همین امروز آقای نهاوندیان، رییس اتاق بازرگانی و صنایع معادن ایران اعلام کرد که ۵۰ درصد واحدهای تولیدی ایران در حال ورشکستگی هستند.
به نظر میرسد اقتصاد ایران در شرایط عمومی خود به دلیل رکود و بحران مالی جهانی شرایط مساعد و تشویقکنندهای نداشته باشد. اشتهای سپاه را چگونه میتوان توضیح داد؟
موضوع دستاندازی سپاه به بخشهای مختلف اقتصاد ایران تازه نیست و سابقهای بیشتر از ۲۰ سال دارد. در دوران آقای هاشمی و خاتمی هم بود. این اشتیاق البته با روی کار آمدن آقای احمدینژاد سرعت گرفت و جنبه رسمی و نهادی و آشکار پیدا کرد.
نکته مهم دیگر که اکثر کارشناسان اقتصادی روی آن انگشت میگذارند این است که در کشورهای دیگر دنیا در شرایط رکود اقتصادی، قیمتها فروکش میکنند اما در ایران ما با وجود رکود شدید، با تورم ۲۰ درصدی مواجه هستیم. این پدیده را رکود تورمی میگویند که مبارزه با آن بسیار دشوار است. تاسف آور است که در شرایطی که کشور ما در این گرداب فرو میرود، ما شاهد اوجگیری نظامیان در اقتصاد باشیم. پیامد این اوجگیری چیزی نیست جز حاشیهای شدن و یاس بخش واقعی اقتصاد ایران.
اساسا چه اصراری بر اجرای صوری خصوصیسازی در ایران هست؟
بینید، اساس اصل ۴۴ قانون اساسی، دولتی کردن اقتصاد ایران است اما با تفسیر آقای خامنهای در چند سال قبل، تصمیم گرفته شد که قسمتهایی از این اقتصاد به بخش خصوصی واگذار شود. اما چون فضای حقوقی، اقتصادی و بینالمللی برای خصوصی سازی در ایران وجود ندارد، این وضعیت پیش آمده است.
خصوصی سازی واقعی نیاز به آزاد سازی دارد که در ایران نیست. بنابراین سپاه بهعنوان نزدیک ترین نهاد به ریاست جمهوری و قدرت سیاسی، میتواند از موقعیت خود استفاده کند و از این شرایط به سود خود و برای برخورداری از رانتهای موجود بهره ببرد.
منبع خبر: دویچه وله
پس از مخابرات، سپاه پاسداران “تراکتور سازی کردستان” را نیز تصاحب کرد
پنجشنبه ۹ مهر ۱۳۸۸ - ۰۱ اکتبر ۲۰۰۹
خبرنامه آزادی برابری
پس از کش و قوسهای فراوان سرانجام “شرکت مالی و اعتباری مهر” وابسته به “سپاه پاسداران” علیرغم مقاومت شدید مدیران شرکت تراکتور سازی کردستان، موفق به تصاحب آن شده و به مدیر عامل کنونی آن اخطار داده که در اولین فرصت ممکن “استعفا” دهد و این خواسته با مخالفت مدیر مذکور و مقامات مسئول در استانداری کردستان مواجه گردیده است.
شرکت تراکتور سازی کردستان که بخشی از شرکتهای اقماری تراکتور سازی ایران است، از شروع سال در برنامه خرید سپاه پاسداران قرار گرفته است اما مقاومت مدیران آن تا چند روز گذشته این اقدام را به تاخیر انداخته بود.
این در حالی است که طی چند روز گذشته “موسسه مالی و اعتباری مهر” وابسته به سپاه پاسداران اقدام به خرید آن کرده و از مدیر کنونی آن را تحت فشار قرار داده که یا در اسرع وقت استعفا داده و یا آنکه وام هنگفتی از موسسه نامبرده درخواست کند. اما این خواسته نیز مورد قبول وی قرار نگرفته است.
اصرار مسئولین شرکت مهر وابسته به سپاه مبنی به استعفای مدیرعامل تراکتور سازی کردستان ابعاد دیگری به قضیه داده است تا آنجا که مدیرعامل تراکتور سازی کردستان ضمن مخالفت با استعفا و گرفتن وام، گفته که به غیر از برکناری به هیچ شیوه دیگر مسئولیتش را واگذار نخواهد کرد.
یک منبع آگاه در استانداری کردستان ضمن افشای این خبر اعلام کرد که اختلاف بر سر فروش کارخانه تراکتور سازی کردستان تا جایی پیش رفته که استاندار خود شخصا برای جلوگیری از این اقدام سپاه پاسداران به تهران رفته و مقامات مسئول در کابینه دولت و وزارتخانههای مرتبط را از مسئله آگاه کرده اما تا کنون تلاشهایش نتیجه ای نداده است.
مدیرعامل کنونی شرکت تراکتور سازی کردستان از مدیران بومی بوده و تلاشهای فراوانی برای پیشرفت کارخانه مذکور انجام داده و علاوه بر سوددهی و استفاده از کارگران بومی سعی در توسعه بیشتر آن داشته است اما فشار سپاه پاسداران مبنی بر جانشینی یک سرهنگ سپاه به جای مدیر کنونی آن “داوود امراه نژاد”، تاکنون ثمر نداده و ماجرای واگذاری شرکت مذکور را بغرنج تر کرده است.
شایان ذکر است که “شرکت تراکتور سازی کردستان” تنها واحد تولیدی و بزرگ در غرب کشور است، ۱۶۰ پرسنل و کارگر دارد.
موسسه مالی و اعتباری مهر که در آغاز سال جاری علیرغم مخالفتهای فراوان مدیران ونمایندگان مجلس استان آذربایجان شرقی، شرکت تراکتور سازی تبریز را نیز با مبلغی ۱۷۷ میلیارد تومانی تصاحب کرده و مدیر عامل آن شرکت را نیز وادار به استعفا کرده و تغیرات بسیاری در سطح مدیریت آن کارخانه ایجاد کرده بود و اکنون نیز یکی از سرهنگهای سپاه پاسداران به نام “ع، حنفی” را به منظور جایگزینی مدیرعآمل کنونی شرکت تراکتور سازی کرستان تعیین کرده است.
منبع: rojpress
خرید سهام مخابرات توسط سپاه بر خلاف اصل44 است
سهشنبه 7 مهر 1388مصطفی کواکبیان، نماینده اصلاحطلب مردم سمنان سپس به استناد اصل 44 قانون اساسی، اظهار داشت:«دیروز معاملهای حدود هشت هزار میلیارد تومان صورت گرفته، سهام مخابرات جابجا شده و تقریبا شبهدولتیها آنجا را گرفتهاند. در حالی كه روح حاكم بر سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و اصل 44 این نیست. خصوصیسازی به معنای واقعی كلمه باید رعایت شود.»
وی با بیان اینکه از كمیسیونهایی كه در این باره تشكیل شده انتظار داریم در این زمینه دقت كنند، افزود: «بعضا گفته میشود كه این سهام را عزیزان سپاه خریدهاند، در حالیكه سپاه در كارهای اقتصادی نباید باشد. لذا حتما كمیسیون اصل 44 مجلس در این زمینه دست داشته باشد.»
علی لاریجانی رئیس مجلس خاطر نشان کرد: «این معامله توسط سپاه صورت نگرفته بلكه تعاونی سپاه بوده كه بخش بازنشستگی و این گونه امور سپاه را دنبال میكند.
منبع: کرمان نما
سپاه در عرض نيم ساعت ۵۱ در صد شرکت مخابرات را خرید
و سهامدار اصلی شرکت مخابرات شد
چهارشنبه 4 شهریور 1388
در بزرگترین معامله تاریخ بورس ایران، پنجاه درصد شرکت مخابرات ایران به ارزش حدود هشت میلیارد دلار به چند شرکت وابسته به سپاه پاسداران فروخته شد.
در جريان رقابت دو کنسرسيوم «اعتماد مبين» و «مهر اقتصاد ايرانيان» برای خريد ۵۰ درصد سهام مخابرات به علاوه يک سهم، اعتماد مبين وابسته به سپاه پاسداران هر سهم اين شرکت را ۳۴۰ تومان و ۹ ريال خريداری کرد.
خریدار سهام مخابرات باید 20 درصد قیمت سهام را به مبلغ یک هزار و 560 میلیارد تومان (یک میلیارد و 560 میلیون دلار) را به صورت نقدی به حساب خزانه دولت واریز کند.
علاوه بر مبلغ نقدی، خریدار سهام مخابرات باید در 16 قسط و هر شش ماه یکبار 484 میلیارد تومان (484 میلیون دلار) به دولت بپردازد.
دو شرکت «اعتماد مبين» و «مهر اقتصاد ايرانيان» که داوطلب خريد اين سهام بودند هر دو از زير مجموعه های اقتصادی و تجاری سپاه پاسداران به شمار میروند.
بزرگترين معامله تاريخ بورس ايران یکشنبه در حالی طی نيم ساعت از ساعت ۱۱:۱۵ دقيقه آغاز شد و در ساعت ۱۱:۴۵ دقيقه پايان يافت که با کنارهگيری ناگهانی «تعاونی پيشگامان کوير يزد» تنها دو مؤسسه «اعتماد مبين» و «مهر اقتصاد ايرانيان» برای خريد بلوک ۵۰ بعلاوه يک درصدی سهام مخابرات با هم رقابت کردند.
شرکت شهريار مهستان و توسعه اعتماد متعلق به بنياد تعاون سپاه پاسداران و گسترش الکترونيک معين ايران متعلق به ستاد اجرايی فرمان امام کنسرسيوم «اعتماد مبين» را تشکيل میدهند.
مؤسسه مهر اقتصاد ايرانيان يکی از شش شرکت سرمايهگذاری وابسته مؤسسه صندوق قرضالحسنه بسيجيان است که در سالهای اخير نام خود را به «مؤسسه مالی مهر» تغيير داده است.
به گفته عيسی رضايی مديرعامل مؤسسه مهر اقتصاد ايرانيان ۱۰۰ درصد سهام اين شرکت متعلق به صندوق قرضالحسنه بسيجيان (مؤسسه مالی اعتباری مهر) است.
هيئت مديره و مديريت اين شرکت را افرادی چون «سردار احمد شفيعزاده» رئيس بنياد تعاون بسيج سپاه پاسداران، «سردار سيد مجيد ميراحمدی» جانشين سابق فرماندهی بسيج و عضو فعلی ستاد مشترک سپاه، «سردار عبدالحسين صفایی» معاون نيروی انسانی بسيج کل کشور و «سردار مهدی قاسمی» از اعضای مرکز تحقيقات سپاه پاسداران، و ديگر فرماندهان ارشد سپاه پاسداران چون محمد ابراهيم فروزنده بر عهده دارند.
منابع:
رادیو فردا
ویدیو:
سپاه پاسداران ایران بانک می زند
پنجشنبه ۲ مهرماه ۱۳۸۸ , 2009 Sep 25
شورای پول و اعتبار اساسنامه موسسه مالی و اعتباری انصار را برای تبدیل به بانک تصویب کرده و این اولین بانک وابسته به سپاه پاسداران ایران به زودی فعالیت خود را از سر می گیرد.
سرمایه اولیه تاسیس بانک خصوصی ۲۰۰ میلیارد تومان است و به گفته آقای بهمنی، بانک انصار باید ۳۵ درصد از آن را به حساب نهاد پولی(بانک مرکزی) واریز کند.
محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی ایران به تلویزیون دولتی ایران گفته است: موسسه مالی و اعتباری انصار که سالهاست فعالیت می کند، برنامه های خود را با ضوابط پولی و بانکی کشور تطبیق داده است و ما نیز اجازه پذیره نویسی و تاسیس و ثبت می دهیم تا در قالب بانک فعال شود.
بانک جدید انصار حدود بیست سال پیش و بعد از پایان جنگ هشت ساله با عراق به عنوان صندوق قرض الحسنه انصارالمجاهدین فعالیت خود را آغاز کرد و در دولت محمود احمدی نژاد به موسسه مالی تبدیل شد و اکنون در شرف تبدیل شدن به بانک است.
علاوه بر این، یک نهاد مالی دیگر وابسته به سپاه پاسداران نیز آماده تبدیل شدن به بانک است. موسسه مالی و اعتباری مهر وابسته به بسیج مقدمات تبدیل به بانک را فراهم کرده و به زودی این موسسه نیز تبدیل به بانک می شود.
نهادهای نظامی در سالهای اخیر، صندوق های قرض الحسنه خود را تبدیل به موسسات مالی و اعتباری کرده اند و فعالیت های خود را در بخش های پولی گسترش داده اند و اکنون سعی دارند تا این موسسات را به بانک تبدیل کنند.
صندوق قرض الحسنه قوامین وابسته به نیروی انتظامی نیز وضعیتی مشابه دارد. همه این نهادهای مالی روزی صندوق قرض الحسنه بودند اما بعد از مشکلاتی که صندوق های قرض الحسنه در اوایل دهه هشتاد خورشیدی با آن مواجه شدند، تغییر ماهیت دادند.
البته برخی از این صندوق ها همان وقت نیز فعالیت های بانکی انجام می دادند، اما فعالیت آنها در پوشش قرض الحسنه ها قرار داشت.
فعالیت های بانکی بدون مجوز
بانک مرکزی نسبت به فعالیت بانکی این گروه که مجوز رسمی از بانک مرکزی نداشتند معترض بود و سرانجام نیز در سال گذشته با همراهی دولت این گروه از صندوق های قرض الحسنه به موسسات مالی و اعتباری تبدیل شدند.
با رسمی شدن فعالیت های بانکی از سوی این موسسات، برخی از آنها تغییراتی را در اسامی خود بوجود آوردند تا وجهه نظامی آنها به چشم نیاید.
صندوق قرض الحسنه بسیجیان از این دسته بود که نامش را به موسسه مالی و اعتباری مهر تغییر داد. این موسسه اکنون با ایجاد یک شرکت سرمایه گذاری به نام مهر اقتصاد ایرانیان حضور پررنگی در بازار بورس دارد و سهام برخی شرکت های بزرگ دولتی را که در قالب اصل ۴۴ عرضه شده خریده است.
در حال حاضر سپاه پاسداران علاوه بر این دو موسسه مالی که فعالیت های آنها در دولت آقای احمدی نژاد گسترش یافته است، از طریق برخی نهادهای وابسته نظیر قرارگاه خاتم الانبیاء و بنیاد تعاون سپاه نیز به فعالیت های گسترده اقتصادی مشغول است.
قرارگاه خاتم الانبیاء قراردادهای کلانی با در بخش های زیربنایی راه، سد و نفت و گاز دارد. حجم قراردادهای این مجموعه حدود ۱۵ میلیارد دلار اعلام شده است.
در دولت محمود احمدی نژاد سپاه پاسداران نقش مهمی در فعالیت های اقتصادی و بازار سرمایه بر عهده گرفته است و در اکثر معاملات بزرگ بازار بورس نام یکی از موسسات وابسته به سپاه پاسداران به چشم می خورد.
برای نمونه شرکت سرمایه گذاری مهر اقتصاد ایرانیان تاکنون بخشی از سهام مخابرات، فولاد مبارکه، ایرالکو، تراکتورسازی تبریز، صدرا، تکنوتاز، شرکت سرمایه گذاری توسعه صنعتی، داروسازی جابربن حیان و چند شرکت دیگر را خریداری کرده است.
در کنار سپاه، ارتش ایران ایران نیز سال گذشته موسسه مالی و اعتباری ایرانیان را تاسیس کرد تا از رقیب قدرتمندش عقب نماند. موسسات مالی و اعتباری به سرمایه کمتری از بانک برای تاسیس نیاز دارند ولی تقریبا تمام فعالیت های بانکی را انجام می دهند.
با شروع به کار موسسه مالی ارتش، تمام نهادهای نظامی و شبه نظامی در ایران صاحب موسسه مالی و بانک ویژه خود شدند و اکنون این نهادهای نظامی نیازی به بانک های دولتی و خصوصی ندارند و عمده نیازهای خود را از طریق بانک های ویژه خود انجام می دهند.
سینا؛ بانک بنیاد مستضعفان
علاوه بر نهادهای نظامی، بانک سینا که پیش از این به عنوان موسسه مالی و اعتباری بنیاد فعالیت می کرد، نیز یکی از موسسات بانکی است که تحت پوشش بنیاد مستضعفان فعالیت می کند.
این بانک که از سال ۱۳۶۴ به عنوان موسسه مالی و اعتبار فعالیت داشته، شعبات گسترده ای در سطح کشور دارد و به دلیل فعالیت های اقتصادی بنیاد مستضعفان از قدرت مالی بالایی نیز برخوردار است.
بنیاد مستضعفان زیر نظر آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی اداره می شود. این بنیاد بعد از انقلاب ۱۹۷۹ به دستور آیت الله خمینی بنیادگذار جمهوری اسلامی با هدف ارتقای سطح زندگی نیازمندان جامعه تاسیس شد که مالک بخش عمده ای از اموال مصادره شده وابستگان رژیم سابق است.
گزارش دقیقی از دارایی های بنیاد مستضعفان منتشر نشده ولی این مجموعه بزرگ در بخش های تولیدی، تجاری و صنعتی فعالیت گسترده ای دارد و بخشی از اقتصاد ایران در اختیار این نهاد است که خارج از کنترل دولت است.
منبع: خبرنامه رودیداد
No comments:
Post a Comment
ارسال نظر شما تبدیل گر حروف لاتین به متن فارسی